Nieuwjaarsconcert 2010

Bron: BN De Stem 2-1-2010

Er komen elk jaar meer mensen naar de nieuwjaarsbijeenkomst in De Nobelaer, dit jaar voor het laatst met Theo Wouters als voorzitter van showorkest Hoedadso. foto Cindy Joos/het fotoburo

ETTEN-LEUR – Traditiegetrouw werd gistermiddag tijdens het nieuwjaarsconcert in de Nobelaer de champagne ontkurkt en wensten de ongeveer 450 bezoekers elkaar het allerbeste voor het jaar 2010. Waarbij de kus, die er al net zo traditiegetrouw bijhoort, in de meeste gevallen onvermijdelijk was. Directeur Gerard Hogeman kijkt met een goedkeurende blik de zaal in. “Zolang ik mij kan heugen, is dit een succesvol terugkerend evenement dat wij zeker in ere moeten en zullen houden. En ja, op dit moment hebben wij zeker reden voor wat extra bubbels” , geeft hij glunderend toe. Hij doelt op het besluit dat de gemeenteraad heeft genomen om de voorbereiding van de nieuwbouw van de Nobelaer voort te zetten. Daaruit vloeit een fusie voort van de zes culturele instellingen die per 1 januari 2010 onder de naam Nieuwe Nobelaer verder zullen gaan.

Zoals het een showorkest behoort wist Het Overweldigend Enerverend Doch Altijd Daverend Show Orkest (Hoedadso) onder de bezielende leiding van dirigent Theo Wouters, met een swingend en afwisselend optreden de dansvloer uiteindelijk vol te krijgen. Waarbij de evergreens van het voormalig sekssymbool Tom Jones niet mochten ontbreken. Wouters stond naar eigen zeggen met een apart gevoel voor het orkest dat hij in 1992 na de opheffing van de TeeWee’s Big Band heeft opgericht en waarvan hij ook dirigent was.

Het was zijn eerste en tevens laatste optreden in het jaar 2010 als directeur van Hoedadso.

Wouters heeft de bezoekersaantallen de afgelopen jaren zien groeien. “Steeds meer mensen grijpen deze muzikale gelegenheid aan om het nieuwe jaar te beginnen. Ieder jaar zie ik er nieuwe gezichten bij komen.”

Ter gelegenheid van zijn afscheid wordt er op zondag 30 mei een speciaal afscheidsconcert gegeven in de Theaterzaal van de Nobelaer.